Resepti niin kuin minä sen muistan... kokki saa mieluusti korjata kommenttilootasssa tarpeen mukaan....
1 kg omenoita, 150 gr voita, 1,5 dl tomusokeria, 0,5 dl calvadosta. Pilko omenat. Sulata voi kattilassa, lisää omenat ja anna muhia kunnes omenat pehmenevät. Lisää tomusokeri ja sekoittele hetken. Viimeksi vielä calvados ja marmeladi valmista nautittavaksi.
Nuotiolla isäntä paistoi räiskäleitä, eikä taikina ollut valmiista jauheesta....
Jätskiä odotellessa |
Majan muistikuvat Normandialaisesta marmelaadista olivat oikeat. Pieni tarkennus Calvadosiin, josta on tarkoitus keitellä viinakset ylempiin atmosfääreihin ja jättää jäljelle vain se kielennielaiseva aromi. Onneksi pullosta riittää yleensä myös pienet napanterit koko henkilökunnalle suoraan lasista nautittuna.
VastaaPoistaMaukasta elokuuta kaikille.
T: Koreanniemen Kim Il Jong
Kiitos Kim Il Jong tarkennuksesta.
VastaaPoistaMites se Kotipizza maistuu Koreanniemellä? Lehtitietojen mukaan kun Rabbe G on parikin pizzeriaa avannut siellä päin.... taisi olla eteläosassa niemeä.