maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kesäinen papusalaatti a'la Gloria ja Siikainen

Uusimmassa Glorian Ruoka & Viini lehdessä ollutta kesäistä papusalaattia saimme Siikaisissa paistettujen supertuoreiden ahvenien kanssa (kiitos vielä kerran!). Oli niin hyvää että "samalla reseptillä" syötiin papusalaattia Villa Sandissa ilman ahvenia. 


Alla meidän versiomme ohjeesta.

Pilko kaksi pienehköä punasipulia ohuiksi lohkoiksi ja kaada lohkojen päälle 3 rkl sitruunanmehua, hieman suolaa, sokeria ja mustapippuria. Sekoita ja jätä maustumaan.
Keitä 200 gr (putsattuja) vihreitä papuja 3 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja jätä odottamaan. 
Leikkaa 1½ suippopaprikaa palasiksi. Paahda paprikat ja ne jäähdytetyt pavut paistinpannulla tai grillin parilalla muutama minuutti. 
Sekoita kasvikset sipulien joukkoon. Lisää myös punasipulien hienonnetut varret, vajaa purkillinen kidneypapuja, yksi fetajuusto kuutioituna, vuonankaalia, hienonnettua ruohosipulia, basilikaa ja lehtipersiljaa (kolme viimeksi mainittua omasta maasta :)), pari rkl oliiviöljyä. Sekoita. 


Tarjoile hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai esim kalan kanssa lisukkeena. Smaskens!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti