maanantai 13. elokuuta 2012

Rimpsuluita ja perunasalaattia

Turkulaisina (okei, entisinä sellaisina) meillä syödään rimpsuluita eikä mitään amerikkalaisia ribsejä... taisi tosin vasta olla toinen kerta kun näitä on yhteisten vuosikymmenien aikana meidän keittiössä kokattu...


Luista poistin ensin kalvot ja sitten maustoin kuivaseoksella johon laitoin HolySmoke maustetta, paprikajauhetta ja More Sweet Heat BBQ sekoitusta. Luut folio päälle uunipannulle, toinen folio tiukasti päälle ja paketti 140 asteiseen uuniin 2,5 tunniksi.


Sitten saivat jäähtyä ja odottaa ruoka-aikaa. Grillin kuumetessa sivelin ribsit Santa Marian Original Barbeque kastikkeella, tämä ystävän suosituksesta. Alunperin olin ajatellut tehdä oman kastikeen/glazen, mutta uskoin kokeneempaa. Eikä kaduta.


Grillasin sitten kymmenisen minuuttia jotta luut kuumenivat ja kastike karamellisoitui mukavasti pintaan makua tuomaan.


Sitten pöytään jossa ruokailijoita odotti myös värikäs ja lämmin perunasalaatti.


Perunat lohkoiksi ja uunivuokaan, joukkoon oliiviöljyä ja Forest blend maustesekoitusta. 225 asteessa reilu puoli tuntia, sitten lisäsin mukaan kirsikkatomaatin puolikkaita ja Kalamata oliiveja ja uunissa vielä 5-10 minuuttia. Juuri ennen tarjoilua vielä joukkoon kourallinen rucolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti