lauantai 2. marraskuuta 2013

Paprikassa paistettu kananmuna


Ihminen kaipaa vaihtelua (ainakin meillä asuvat yksilöt), niinhän sanoi jo Veijo Miettinen aikoinaan Insinööriuutisten kolumnissaan ("joka 5. vuosi pitää vaihtaa työtehtävää, asuntoa tai puolisoa....").
Tämän päivän vaihtelu toteutettiin aamiaisessa.

Käytiin pyhäpäivän aluksi kahvakuulassa ja venyttelemässä, joten aamiaisesta tulikin brunssi ja meni iltapäivän puolelle. Oli niin nälkä, että piti saada jotain oikeeta syömistä. Tarjonta liki tyhjässä jääkapissa oli rajallinen, mutta sieltä löytyi kananmunia, puolikas paprika ja porsaan kylmäsavukinkkua.


Joten paprika renkaiksi ja paistinpannulle, jokaiseen renkaaseen yksi kanamuna, suolaa ja pippuria. Paistetaan keskilämmöllä kunnes keltuainen sopivasti jähmettynyt.


Pekonin sijaan paistoin niitä kylmäsavukinkun siivuja. Niistä tuli oikein rapeita ja maukkaita, vähärasvaisempi versio pekonista.

Majan annos
Huomenna on vuorossa hirven entrecote, joka nyt onjääkaapissa sulamassa. Resepti ja tykötarpeet pitää miettiä huomenna aamupäivällä ennen kaupan aukeamista. Ruokailijat onneksi tulevat vasta illalla, joten aikaa on kehittää jotain uutta ja maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti