Ainekset:
- perunoita, ruokaöljyä ja voita
- paketti pekonia
- 1-2 sipulia
- suppilovahveroita tai kantarelleja
- kanafondia, vettä
- kermaa
- mustapippuria
- dijonsinappia
- tuoretta persiljaa
- tuoretta timjamia
- maizenaa, tilkka vettä
- ½ sitruunan mehu ja kuori
- kanafileitä
Aloita perunoista: siivuta ja raakapaista paistinpannulla öljyn ja voin sekoituksessa kunnes lähes kypsiä. Nosta pois pannulta ja jätä odottamaan.
Paista kananfileet samalla pannulla, lisää rasvaa jos on tarpeen. Kun kypsiä, nosta pois pannulta ja jätä odottamaan.
Tee kastike: leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla kunnes ovat saaneet hieman väriä. Lisää hienonnettu sipuli ja paloitelut sienet, paista kuumalla pannulla kunnes sienistä irronnut neste kuivunut ja kaikki on rapeaa. Lisää kanafondia ja vettä, anna kiehua muutama minuutti. Lisää purkillinen kermaa, mustapippuria, 1-2 rkl sinappia, hienonnettua persijaa, pari timjamin oksaa sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Suurusta kastike maizenalla: sekoita 2 rkl maizenaa tilkkaan vettä ja lisää vähitellen kastikkeeseen sekoittaen kunnes sopivan sakeaa.
Lisää perunat ja paloiteltu kana kastikkeeseen ja koristele timjamilla.
Syö. Tiskaa paistinpannu. Laita lautaset ja aterimet tiskikoneeseen. Valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti