keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Sitruuna-ruskistettu voi -kastike kampasimpukoille


Kampasimpukat ja risotto kuuluvat molemmat ikisuosikkeihimme. Joskus (harvoin) esiintyvät samalla lautasella. Tällä kertaa paistettuja kampasimpukoita, purjorisottoa ja bloggauksen aihe: sitruunalla maustettu ruskistettu voi kastikkeena.

Tarvitset:

  • 75 grammaa suolatonta voita
  • yksi murskattu valkosipulinkynsi
  • pienen sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria
Sulata ja kuumenna voi pienellä paistinpannulla keskilämmöllä. Sekoita silloin tällöin kunnes vaahto vähenee ja voi muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä, noin 3 minuuttia. Ota pois lämmöltä, lisää valkosipuli ja anna kuumentua 10-15 sekuntia ennen kuin lisäät sitruunan mehun. Mausta suolalla ja mustapippurilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti