Kampasimpukat ja risotto kuuluvat molemmat ikisuosikkeihimme. Joskus (harvoin) esiintyvät samalla lautasella. Tällä kertaa paistettuja kampasimpukoita, purjorisottoa ja bloggauksen aihe: sitruunalla maustettu ruskistettu voi kastikkeena.
Tarvitset:
- 75 grammaa suolatonta voita
- yksi murskattu valkosipulinkynsi
- pienen sitruunan mehu
- suolaa ja mustapippuria
Sulata ja kuumenna voi pienellä paistinpannulla keskilämmöllä. Sekoita silloin tällöin kunnes vaahto vähenee ja voi muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä, noin 3 minuuttia. Ota pois lämmöltä, lisää valkosipuli ja anna kuumentua 10-15 sekuntia ennen kuin lisäät sitruunan mehun. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti