perjantai 7. kesäkuuta 2019

Spanakopita - kreikkalainen pinaattipiirakka

Pinaatti kuuluu suosikkeihimme, kuten myös feta. Joten oli jo korkea aikakin että kokkasimme kreikkalaista pinaatti-fetapiirakkaa. Reseptejä löytyy eri keittokirjoista, -lehdistä ja -blogeista. Mutta kerronpa tässä nyt kuitenkin miten me sen teimme. Suosittelemme, oli hyvää.

Aineet:
  • käytin neljä pakettia tuoretta pinaattia
  • 1 paketti fetaa
  • ½ dl kutakin: hienonnettua tilliä, persiljaa ja kevätsipulia
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä 
  • 12 arkkia filotaikinaa

Kypsytä ensin pinaatti. Minä tein sen höyryttämällä, kaksi pakettia kerralla. Kiehuvaa vettä kattilan pohjalla, pinaatit siivilään ja sekoittelin siinä kunnes kypsyivät pieneksi mytyksi. (Tän ruoan voi ihan hyvin tehdä myös sulatetusta pakastepinaatista jolloin höyryttäminen jää väliin.) Puristele siivilän läpi liika vesi pois.


Silppua yrtit ja kevätsipuli.


Hienonna kypsä pinaatti.


Vatkaa kanamunat kevyesti. Sekoita pinaatti, feta, tilli. persilja, kevätsipuli, kanamunat, suola ja mustapippuri.


Voitele uunivuoan pohja oliiviöljyllä. Ota yksi filoarkki kerrallaan esiin ja voitele sen pinta. Nosta uunivuokaan ja tee näin kuusi kertaa. (Leikka arkkeja pienemmiksi tarpeen mukaan että mahtuvat vuokaasi.)


Kuudennen filoarkin jälkeen levitä pinaattisekoitus vuokaan ja tee sen jälkeen toiset kuusi filokerrosta. Muista öljytä jokainen arkki!




Paista 180 asteisessa uunissa n 40 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. Anna vetäytyä hetki uunista oton jälkeen ennen kuin leikkaat palasiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti