Kasvispitoista on ruoanlaitto tähän aikaan vuodesta. Tässä aurinkoisen päivän lounas. Salaattipedillä vähän kaikkea mitä kaapissa oli, ainakin rapeaa salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia ja fetaa näyttää pohjassa olevan.
Siihen lisäksi uunissa paahdettua kukkakaalia ja kikherneitä.
Pilko kukkakaalit paloiksi. Kierrittele ne suolalla ja mustapippurilla maustetussa oliiviöljyssä. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
Kikherneet otin purkista, valutin ja huuhtelin kylmällä vedellä ja sitten kiepautin samassa öljysekoituksessa kuin kukkakaalit ja laitoin pellille kaalin viereen.
200 asteisessa uunissa kunnes rapeita ja ruskistuneita. Varoitus! Kikherneet ovat vähän kuin maissinjyvät, poukkoilevat jonkun verran.
Salaatinkastikkeena oliiviöljy ja balsamicoviinietikka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti