Sonen begåvades ganska ofta med denna maträtt när han ännu bodde hemma. Receptet från ett recepthäfte utgett av Svensk Fisk nån gång i slutet av 1980-talet när vi bodde i Sverige.
|
Här färdiga portionen. Jag gjorde potatismos till och serverade med sockerärtor.
Som garnering en skiva lime. Inte nån färggrann maträtt precis. Jag hade
också lite problem med blixten på kameran så bilderna blev lite bleka. |
De behöver för 4 personer enligt receptet:
- 4 koljafiléer (600 gram) - jag använde gös
- 1 tesked salt
- 25 gram smör
- 1 kryddmått cayennepeppar
- 1 lime
- 1 dl hackad persilja
- Sockerärtor 1 paket - receptet föreslår (djupfrysta) gröna ärtor
|
Jag köpte två stora gösfiléer a´ 300 gram. Nån billigare fisk duger mycket
väl, till exempel djupfryst sej torde passa utmärkt. |
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 C`
- Skala potatis för potatismoset eller pressad potatis
- Skär upp smöret i små kuber och låt mjukna i rumstemperatur
- Skölj limen och skär upp i tunna skivor
- Lägg filéerna på lätt smorda folieark - jag penslade med matolja
- Strö på saltet
- Blanda det nu mjuka smöret med cayennepepparn
- Bred smöret på filéerna
- Lägg limeskivor på fiskfiléerna
- Strö persilja på fisken (jag glömde detta och tillsatte persiljan först när fisken kom ut ur ugnen - suck, hur svårt kan det vara?)
- Vik ihop folien runt filéerna till täta paket
- Sätt in i ugnen för 20 minuter
- Koka upp vatten, ta kastrullen från spisen, sätt in sockerärtorna och låt värmas i 5 minuter och häll bort vattnet
- Gör potatismos
- Ta fisken ut ur ugnen och montera portionerna
|
Viktigt att smöret är tillräckligt mjukt när cayennepepparn blandas i. |
|
Här en fiskfilé på väg in i ugnen. Jag glömde persilja i detta
skede.Gör ett tätt paket av folien runt fisken |
|
Nu har fisken tagits ut ur ugnen. Nu tillsatte jag persilja.
Var inte alltför försiktig med cayennepepparn. |
|
Här ursprungsreceptet. |
|
Recepthäftet från antagligen sent 1980-tal. |
Helt god vardagsmat. Enkelt och snabbt!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti