Kurrkuversio taustalla jo melkein syöty |
- 400 g raastettua vihreää papaijaa (yksi kurkku suikaloituna)
- 50 g vihreitä papuja tuuman pätkinä (en mitannut määrää)
- 50 g kirsikkatomaatteja puolitettuina (-"-)
- 5 pientä chiliä (laitoin puolikkaan ja oli sopivasti tulista)
- 10 kpl valkosipulin kynttä (2)
- 50 g kuivattua katkarapua (ehkä 1-2 rkl)
- 100 ml limetin mehua (1 rkl)
- 100 ml kalakastiketta (1 rkl)
- 100 g palmusokeria (1 rkl)
- 50 g cashew pähkinöitä
Chilit, kalakastikkeen (thaikokki suositteli tuota Squid merkkistä), kuivatut katkaravut ja palmusokerin ostimme Hämeetien ViiVoanista (Hki), sieltä yleensä haemme Aasiaan vivahtavat raaka-aineet.
Pilko/raasta kurkku. Hienonna chilit ja valkosipuli morttelissa. Lisää pavut, kalakastike, limetin mehu ja palmusokeri. Kokkimme kertoi että valkoinen sokeri käy myös. Lisää katkaravut.
Tässä vaiheessa maista että tulisuuden (chilin), happamuuden (limetti), suolaisuuden (kalakastike) ja makean (palmusokeri) määrät ovat makusi mukaiset. Kun maistuu hyvältä lisää kurkku ja sekoita.
Päälle vielä pähkinöitä ja annos on valmis- Maistui aidolta, tämä teemme toistekin. Raastettua kurkkua ja porkkanaa seuraavalla kerralla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti