Alkudrinkin seuraksi eräänä lauantaina tein hernehummusta.Tämä hämäsi vieraita, näytti kuulemma avokadolle mutta maistui herneelle. Hummukseksi sitä voi kutsua koska mukana tahinia. Idea ja resepti on satokausikalenteri.fi blogista.
Tarvitset:
- pussillisen pakasteherneitä, kotimaisia tietenkin
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
- 2 rkl tahinia
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ dl auringonkukkasiemeniä
- vettä
Laita kaikki ainekset, paitsi vesi,tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Lisää vettä tarpeen mukaan jotta saat mieleisesi koostumuksen.
Laita lautaselle, koristele muutamalla herneellä, auringonkukkasiemenillä ja oliiviöljyllä. Tarjoilin jälkiuunileipälastujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti