maanantai 29. huhtikuuta 2019

Herne-tomaatti-parmesaani-timjami-kermakastike grillatulle karitsalle


Nyt ei koreilla kuvilla, mutta maulla kylläkin. Grillattua karitsan ulkofilettä (meni vähän turhan kypsäksi, mutta oli silti mureaa eikä edes kuivaa), hasselbackan perunoita ja illan uutuus: herne-tomaatti-parmesaani-timjami-kermakastike.

Kastikkeeseen tarvitset:
- valkosipulia, 1-2 kynttä murskattuna/pilkottuna
- pikku pussin pinjansiemeniä, n 1 dl
- ruukun tuoretta timjamia
- parmesaania raastettuna, oliskohan ollut 100 grammaa
- pussillisen pakasteherneitä
- kourallisen kirsikkatomaatteja
- 1dl valkoviiniä
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1rkl kasvis- tai kanafondia
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Kuullota valkosipulia kuumalla paisitnpannulla voissa/öljyssä. Lisää pinjansiemenet. Sekoittele puolisen minuuttia. Lisää fondi, timjami, kerma ja valkoviini. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää (jäiset) herneet. Viimeksi vielä sekoita joukkoon parmesaani ja lisää tomaatit. Maista ja mausta  mustapippurilla (ja suolalla jos fondi ja juusto ei mielestäsi tuonut tarpeeksi suolaisuutta).


Kuten kuvista ehkä näkyykin, mulla timjamia tuli laitettua aika vähän. Syy siihen ei ole ettenkö pitäisi timjamin mausta., vaan se että en jaksa nyhtää niitä pikkuruisia lehtiä irti... Kaipa tähänkin löytyisi jokin parempi tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti