Meidän raaka-aineet yllä olevassa kuvassa.Tuoretta pinaattia, lehtikaalia, purjoa, sipulia, tilliä, minttua, tomaattia ja mausteita: tomaattipureeta, valkosipulia, paprikajauhetta, cayennepippuria, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Kuvassa on myös punainen chili, jonka loppujen lopuksi jätimme pois.
Aloita pilkkomalla vihreät osat. Pjnaatti ja lehtikaali siis tällä kertaa, mukana voisi olla esim mangoldia, pak choita, vuonankaalia, keväällä voikukan lehtiä jne, mitä nyt sattuu olemaan käytettävissä. Kiehauta nopeasti ja siivilöi vesi pois. Meillä oli paketti pinaattia ja muutama oksa lehtikaalia, se oli vähän turhan vähän.
Suikaloi (yksi) sipuli ja puolikas purjoa. Hienonna valkosipulin kynsi. Kuullota keskilämmöllä. Kun hieman pehmenneet, lisää 1 rkl tomaattipureeta, cayennepippuria ja paprikajauhetta. Sekoittele hetki ja lisää sitten hienonnettua tilliä ja minttua, sekä kaksi kaltattua tomaattia paloiteltuna.
Anna muhia matalalla lämmöllä ilman kantta vartin verran. Nesteen on tarkoitus haihtua, tsigareli on aika kuivaa koostumukseltaan.
Maista ja lisää cayennepippuria, suolaa ja/tai mustapippuria maun mukaan. Loraus oliiviöljyä pinnalle viimeistelee tsigarelin.
Yleensä nämä ovat enemmäkin vihreitä, meillä sitä vihreää oli sen verran vähän että tomaatti ja sipuli näkyvät hyvin. Ensi kerralla enemmän vihreää ja enemmän cayennepippuria. Mutta hyvää oli tämäkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti