lauantai 11. tammikuuta 2020

Kreikkalainen illallinen ja saganakin resepti

Olimme viime viikolla Korfulla ystävän luona kylässä. Ruoka oli erinomaista! Niinpä jatkoimme matkatunnelmaa tänään kotona ja kokkasimme jotain samankaltaista.  Saganaki, tsigareli, tsatsiki, kreikkalainen salaatti, suomalaisia hirvenlihapullia ja perunarieskaa.


Kreikkalainen salaatti varmasti kaikille tuttu, siitä ei ole resepteiä tulosssa, ei myöskään tsatsikista. Lihapullat löytyivät pakastimesta ja nehän sopii hyvin tsatsikin kanssa, niin lämmitin ne osaksi ateriaa.


Tsigareli on korfulainen kasvisruoka jonka reseptin laitan joku päivä. Tänään vuorossa paneerattu ja paistettu juussto, saganaki. Minun mielestäni aivan taivaallista.

Tähän sopii useampikin juusto, tavallisin Kreikassa taitaa olla kefalotyri. Mä käytin punaleimasta emmentalia ja onnistui oikein hyvin. Leikkaa juustosta sopivat kokoiset, n sentin paksuiset palat. Huuhtele kylmällä vedellä ja kierittele sen jälkeen vehnäjauhossa.


Paista olliöljyssä pari minuuttia per puoli. Käännä varovasti jotta paneeraus pysyy mukana js paista toiset kaksi minuuttia.


Tarjoile kuumana sitruunan kera. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti