lauantai 18. tammikuuta 2020

2019 glögijuhlien tarjoilu


Olemme pitäneet glögijuhlat lauantaina ennen joulua jo n 25 vuoden ajan. Porukka ja tarjoilu  ovat vaihdelleet, mutta kymmenisen viime vuotta on menty pitkälti samalla konseptilla tarjoilun suhteen. Paitsi nyt. 2019 glögijuhlat jäävät historiaan iltana jolloin pöydälle ei oltu kasattu leivän palasia ja erilaisia tahnoja.(Muutaman aikaisemman vuoden tarjoilut löytyvät sivupalkista kohdasta glögi.)

Olemme aika usein tehneet coctailtikkuja alkudrinkin seuraksi (esimerkiksi täällä) ja saimme päähämme että se olisi hyvä idea glögin seuraksikin. Joo, toki. Mutta ystäviä on pöydän ympärillä nelisenkymmentä, joten ensimmäinen reaktio oli: liian työlästä. No, päädyimme kuitenkin tikkuhin ja teimme niitä noin 900. Yhtään ei ollut jäljellä illan loputtua.



Pilkoimme suurimman osan raaka-aineista perjantai-iltana ja lauantaina sitten loput ja pidimme keihästyssession. Yllättävän helposti sujui, mutta kyllähän siinä yhteensä 5-6 tuntia meni, siis kahdelta, eli tuollainen 10 tunnin työmäärä. Ei kaduta, voitais tehdä toistekin.

Tikut:
- tuoretta ananasta ja pensasmustikoita
- emmentalia ja viinirypäleitä
- kermajuustoa ja tuoretta viikunaa
- verkkomelonia ja serranokinkkua
- hunajamelonia, verkkomelonia ja tuoretta minttua
- saaristolaisleipää, Hailuoto-lohta ja piparjuurijuustoa
- lihapullia ja suolakurkkua
- hirvimetvurtsia ja keltaista paprikaa
- mozzarellaa, kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa
- joulukinkkua ja sinappia

Pilko ja tikuta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti