Taas tuli sunnuntaina tehtyä keittoa, borssikeittoa tällä kertaa. Lähti siitä että halusin tehdä jotain kaalista ja hetken pohtimisen ja surffaamisen jälkeen päädyin tähän. Borssikeitto jakaa mielipiteitä, kaikki eivät siitä pidä. Osittain ehkä johtuu siitä miten se on tehty. Esimerkiksi liika etikkaisuus (varmaan tehty etikkapunajuurista siinä tapauksessa) ei minulle sovi. Itse kun tekee, niin saa hyvää! Minä sovelsin Hans Välimäen reseptiä joka tuli vastaani jollain ruokasivulla.
Yläkuvassa suurin osa aineksista, vain valkoviinietikka jäi uupumaan kuvasta, niin ja valmiin annoksen päälle lisätty smetana. Tarvitset siis palan kaalia, neljä punajuurta, neljäsosan juuriselleriä, pari sipulia, 10 cm purjoa, yhden porkkanan, pari valkosipulinkynttä, 2rkl tomaattipyreetä, litran kasvislientä, pari oksaa tuoretta timjamia, kaksi laakerinlehteä, puoli desiä valkoviinietikkaa sekä suolaa ja mustapippuria.
Suikaloi kaali ja purjo, Pilko sipuli ja valkosipuli. Raasta juurekset. Kuumenna paistinpannulla ruokaöljyä ja kuullota vihannekset erissä.
Raastoin juurisellerin punajuuren jälkeen samalla raastimella, siitä tuo vieno punaväri, joukossa ei siis retisiä vaikka vähän siltä näyttääkin! |
Kuumenna isossa kattilassa tilkka öljyä ja lisää tomaatipyree. Lisää kasvikset, timjami, laakerinlehdet, valkoviinietikka ja kasvisliemi, Keitä hiljalleen pari tuntia.
Nosta pois timjamin oksat ja laakerinlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla tarpeen mukaan.
Lisää nokare smetanaa valmiin annoksen päälle.
Maistuvaa, terveellistä, helppotekoista, edullista - suosittelemme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti