Ennen kuin parsakausi on ohi tältä keväältä, tässä ja seuraavassa postauksessa vielä pari uutta ja hyvää ideaa miten varioida parsaa. Tässä voisi käyttää sekä vihreää että valkoista parsaa, mutta silloin kun tätä (huhtikuussa) tehtiin ei ollut valkoista saatavalla.
Ainekset yllä kuvassa ja alla tekstinä, kahdelle kevyeksi illalliseksi:
- Kahdeksan kampasimpukkaa
- Kymmenen parsaa
- yksi salottisipuli
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 50 grammaa hasselpähkinöitä
- 75 grammaa voita
- tilliä
- suolaa ja mustapippuria
Huuhtele parsat. Poista alaosasta kuiva pää. Jos käytät valkoista parsaa, kuori se. Pilko poisleikatut/kuoritut palat pienemmiksi. (Parsat keitetään erikseen, säästä ne tässä vaiheesa.) Kuori ja pilko salottisipuli.
Pähkinävoi: Kiehauta viini ja vesi, lisää parsan- ja sipulinpalat. Anna kiehua kunnes noin kolmasosa nesteestä jäljellä. Siivilöi ja painele niin että saat mahdollisimman paljon nestettä irroitettua. Säästä neste ja laita kasvisroippeet jätteisiin. Paahda hasselpähkinät kuivassa pannussa ja hakaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi nesteeseen ja sekoita pähkinät joukkoon = kastike valmis.
Keitä parsa ja paistat kampasimpukat (mausta ne suolalla ja mustapippurilla). Lämmitä kastike.
Valmiin annoksen päälle tuoretta tilliä. Pähkinäinen voi sopi erinomaisesti sekä parsan että simpukoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti