sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Kasvistoast

Kinkkua ja juustoa näissä useimmin näkee, mutta kasvisversio toastista on ehdottoman hyvä vaihtoehto. Nämä kuvat ovat viikkojen takaa ja ainekset tulivat kaupasta. Kaivoin tämän reseptin ja kuvat nyt esiin kun oman maan mangold ja pinaatti ovat parhammillaan.


Alkuperäisessä ohjeessa oli mangoldia. Kaupassa ei sitä sattunut olemaan niin meillä pinaattia sen sijaan. Molemmat käy ja vaikka samaan aikaankin, niin ajattelin tehdä seuraavalla kerralla.

Ainekset neljään leipään:

  • 80 g voita
  • 4 salaattisipulia (uuden sipulin varsia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g mangoldia (ja/tai pinaattia)
  • 1 dl kermaa
  • 3/4 tl sinappia
  • 150 g gruyere (tai muuta vahvaa) juustoa raastettuna
  • 8 siivua (maalais)leipää
  • cornichons pikkukurkkuja lisukkeeksi 


Kuumenna n neljännes voista isossa paistinpannussa. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuili, sekoita hetki. Lisää pinaatinlehdet/pilkottu mangold sekä suolaa ja mustapippuria. Paista 2-3 minuuttia kunnes kasvikset pehmenneet ja neste haihtunut.


Lisää kerma, juusto ja sinappi. Sekoita kunnes saat paksun ja tahmean mössön aikaiseksi. Ota sivuun ja jätä odottamaan.

Voitele leipäsiivujen toinen puoli lopulla voilla. Laita kasvissekoitusta toiselle puolelle ja paina siivut vastakkain niin että voipuoli on ulospäin ja kasvismössö keskellä. Paista leivät paistinpannulla kunnes kauniisti ruskistuneet.


Tarjoile pikkukurkkujen kanssa.

Maku on parermpi kuin ulkonäkö!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti