Vi ville ha någon maträtt med höstens ingredienser. Gärna vegetariskt. Föll för denna gnocchirätt som vi fått på sommaren i Bjärnå hos våra vänner. Vi ändrade dock ganska friskt i ingredienserna.
 |
Här nästan alla ingredienser. Den alkoholfria ölen finns inte i receptet så den drack jag
|
Du behöver för fyra personer:
- Ett paket gnocchi, 500 gram
- Ett kålhuvud
- En purjolök
- Lite svamp, vi hade trattisar
- Broccolini
- Olivolja 2 matskedar (dvs. en "slurk")
- Smör några klickar
- En citron
- Parmesanost
- Salt & peppar
- Vatten, en halv deciliter
- Aluminiumfolie
 |
Dessa var inte med på första bilden |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Strimla kålen och sprid i en ugnsform
- Tillsätt gnocchin
- Tillsätt svamp som du har ansat och skurit lite till mindre bitar
- Häll på olivoljan
- Sätt på smörklickarna
- Tillsätt vattnet
- Smaksätt med salt och peppar
- Blanda lite om i hela härligheten
- Sätt aluminiumfolie på ugnsformen och in i ugnen för 15 minuter
- Putsa och strimla ca. 1/3-del av purjolöken
- Ansa broccolinin
- Ta ugnsplåten ur ugnen och ta bort aluminumfolien
- Sätt purjolöken och och broccolinin överst i ugnsformen
- Sätt in i ugnen för ytteligare 10 minuter - nu utan aluminiumfolie
- Riv parmesaosten
- Riv citronskalet
- Ta ugnsformen ur ugnen och stäng av ugnen
- Strö den rivna parmesanosten och det rivna citronskalet överst och servera
 |
Här strimlad kål i ugnsformen
|
 |
Kål, gnocchi, svamp, olivolja, smör, vatten samt salt och peppar i ugnsformen |
 |
På med aluminiumfolien och in i ugnen för 15 minuter |
 |
Ansa broccolinin. Strimla purjolöken. Jag glömde ta bild av den strimlade purjolöken. |
 |
Ta ut ugnsformen ur ugnen och ta bort aluminiumfolien. Akta fingrarna, ugnsformen är het! |
 |
Strö över prujolöksstrimlorna och lägg broccolinin överst. Sätt tillbaka in i ugnen för 10 minuter, nu utan aluminiumfolie.
|
 |
Riv parmesan och citronskal |
 |
Jag gjorde lite rårörda lingon till. Det är inte nödvändigt. Maja åt utan lingonröra med god aptit. |
 |
Ta ut ugnsformen ur ugnen och strö parmesanen och citronskalet på. Servera! |
 |
Här min portion. |
Det blev helt gott. Och det är nog inte så jättenoga med vad man sätter i den förutom gnocchin och kålen.
Nedan originalreceptet som vi fick av vår vän i Bjärnå.
 |
Originalrecepter som vi modifierade. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti