perjantai 2. helmikuuta 2018

Caldo verde - portugalilainen keitto

Pari viikkoa sitten Timotej teki pataleipää. Sen seuraksi piti tehdä keitto ja päädyimme caldo verdeen. Se valikoitui lähinnä siksi että minä tykkään lehtikaalista ja Timotej chorizosta, tässä kumpaakin.


Varsin helppotekoista, näimme me teimme neljän hengen annoksen: Kuori ja pilko yksi sipuli, kaksi valkosipulinkynttä ja 700 grammaa perunaa. Pilko 300 grammaaa lehtikaalia ja siivuta chorizo.

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilan pohjalla kunnes pehmenevät vaan eivät ruskistu. Lisää perunat ja kuullota vielä hetki. Lisää 1,25 litraa vettä ja keitä kunnes perunat kypsiä. Sen jälkeen muusaa perunat liemeen perunamuusinuijalla. Lisää lehtikaali ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia,

Sillä aikaa paista chorizosiivut paistinpannulla ja lisää sitten valmiiseen keittoon. Mausta keitto mustapippurilla. 


Ihan ok, vaan ei mitenkään ihmeellistä. Saatamme hyvinkin tehdä uudestaan, mutta erityistä himoa ei tähän syntynyt,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti