Tässä ehdotus pääsiäisen ateriaksi, pääsiäispupu. Meiltä löytyi pakastimesta rusakko. Koska emme ole pääsiäisenä kotona, teimme pääsiäsipupun satulasta illallisen tälle päivälle.
Timotej nosti sulatetun rusakon ja Youtuben keittiön pöydälle ja pilkkoi rusakon osiin.
Satula marinoitiin yön yli. Marinadissa oli purjoa, porkkanaa, timjamia, rosmariinia, valkosipulia, mustapippuria, katajanmarjoja, 2 rkl oliivöljyä ja 2 dl valkoviiniä.
Seuraavana päivänä ruskistin satulan voissa ja sen jälkeen siirsin uunivuokaan ja paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa kunnes sisälämpötila oli 54 astetta. Sen jälkeen kiedoin folioon ja annoin vetäytyä kymmenisen minuuttia.
- 3 dl vasikanlientä (=fondia ja kuumaa vettä)
- 1 sipuli
- 2 oksaa timjamia
- 1 oksa rosmariinia
- 4 katajanmarjaa
- 1/2 dl portviiniä
- 3 rkl voita
- suolaa ja mustapippuria
Kuumensin liemen ja lisäsin siihen sipulin, yrtit ja mausteet. Annoin kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöin ja laitoin liemen takaisin kattilaan ja lisäsin portviinin. Keitin vielä kymmenisen minuuttia ja sitten joukkoon vetäytyneestä lihasta irronneet nesteet. Lopuksi vispasin joukkoon 2-3 rkl voita.
Tarjolla myös paistettua porkkanaa ja kantarellejä, timjamilla maustettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti