Leif Mannerströmin innoittamana turskaa, katkarapuja, kananmunaa, piparjuurta ja ruskistettua voita. Hyväääääää! Niin, ja wokattuja ruusukaalin lehtiä. Nam.
100 grammaa voita kattilaan ja keskilämmölle kuumentumaan. Sekoita ja anna ruskistua. Lopuksi laita kattila kylmään veteen, kts kuva yllä. Kuori pinnalta vaahto, kts alla. Jätä odottamaan.
Keita pari kanamunaa, pilko ja jätä odottamaan.
Raasta pala piparjuurta.
Hienonna yksi salottisipuli ja laita voideltuun uunivuokaan, suolaa ja mustapippuria joukkoon. Laita turskan selkäfileet sipulin päälle. Lisää tilkka vettä pohjalle ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista 125 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Irrota ruusukaalin lehdet. Wokkaa ne pannulla voissa/öljyssä.
Kuumenna ruskistettu voi.
Rakenna annokset. Turskaa, voisulaa, piparjuurta, kananmunaa, katkarapuja. Koristele tillillä. Tarjoa lisukkeeksi wokatut ruusukaalit ja keitettyä perunaa.
Superhyvää, yksi pitkäaikaisista suosikeistamme. Ruskistettu voi ja piparjuuri sopii turskan (tai muun valkoisen kalan) kanssa erinomaisesti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti