sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Uusi vappusilli

Pari eri silliä, siikaa, lohta, muikunmätiä ja katkarapusalaattia
Vapun kalapöydässä oli yksi uusi silli. Sen Timotej bongasi jostain lehdestä ja toivoi tehtäväksi.

Sekoita keskenään: purkillinen ranskankermaa, desin verran majoneesia, 1,5 dl raastettua Västerbottenjuustoa, 50 g mätiä,1 rkl raastettua sitruunankuorta, 3 rkl hienonnettua tilliä ja 3 rkl hienonnettua ruohosipulia.

Leikka 200 g sillifileitä suupaloiksi ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkappissa muutama tunti.



Graavisiian seurana Hailuodon kylmäsavustetua graavilohta
Kalastaja-Eemeli oli Villa Sandissa pari päivää ennen vappua ja niinpä vappupöydän graavattu siika oli oman laiturin päästä pyydettyä. Extra hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti