Tarvitset:
- 2 ruukkua basilikaa
- 125 g parmesaania
- 1 purkki ricottaa
- 2 kananmunaa
- n 1,25 dl vehnäjauhoja (tämä määrä ohjeessa, mielestäni liian vähän, taikina jäi kovin löysäksi)
- 1 sitruuna
- 4 rkl voita
- parmesaania
- sormisuolaa
- mustapippuria
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Hienonna noin kolmasosa basilikasta ja jätä odottamaan. Laita loput basilikan oksat kattilaan veden kiehuessa ja keitä n 30 sekuntia. Ota pois reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika, sekoita. Muotoile taikinasta pötkylöitä ja leikkaa ne n 2 cmn paloiksi. Tässä vaiheessa jouduin lisämään melko paljon jauhoja jotta työstäminen onnistui. Litistä gnoccheiksi haarukalla. Laita jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi (Jamien ohjeen mukaan yön yli).
Löysä taikina = liki mahdotonta saada järkevän kokoisia ja näköisä gnoccheja. Vikahan aina reseptissä/taikinassa, ei koskaan kokissa ;) |
Kiehuta basilikavesi ja keitä gnoccheja siinä muutamassa erässä kunnes nousevat pintaan, pari minuuttia per satsi.
Annostele gnocchit lautasille, valuta sitruuna-basilikavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle ja mausta sormisuolalla sekä mustapippurilla.
Älyttömän hyviä - ja rumia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti