Bangkokissa käydessämme otettin aamupäivän kokkikoulusessio hotellin thai-ravintolan kokin kanssa. Kokemus alkoi Tuk Tukin kyydissä. Kävimme kokin kera 'torilla' katsastamassa valikoiman. Mitään ei ostettu sillä raaka-aineet hotellille tulevat sertifioiduilta toimittajilta ja esim hedemät ovat luomua.
Sen jälkeen kokki esitteli hotellin yrttipuutarhan ja sitten siirryimme itse asiaan. Neljän ruokalajin lounas. Listalla Som Tam, Tom Yum Goong, Phad Thai ja Khao Nhiew Ma-muang. Erittäin perinteisiä ja kaikille turisteille tuttuja thairuokia. Jokaisen ruokalajin valmistuttua söimme sen ennen kuin aloitimme valmistamaan seuraavaa. Pitkä lounas siis, vaan ei suomalaisella tavalla - juomana vain vesi.
Alla kuvia aamupäivästämme. Aiomme tehdä samat ruoat Suomessa suomalaisin/Suomesta saatavin raaka-ainein. Siinä vaiheessa luvassa reseptit ja teko-ohjeet. Nyt jatkuu loma näissä maisemissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti