keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Kampasimpukoita ja maa-artisokkasosetta



Lauantai-illan herkku muutaman viikon takaa. Paistettuja kampasimpukoita (joo, mä söin vain kaksi mutta muut sitäkin enemmän.)

Tällä kertaa lisukkeet pääasiana, maa-artisokkasose ja wokatut ruusukaalin lehdet. Timotej teki soseen: kuori ja pilko 300 grammaa maa-artisokkia ja saman verran perunaa. Keitä kypsiksi ja soseuta. Sekoita joukkoon 1,5 dl maitoa, 1 rkl voita ja 2 tl sitruunanmehua. Mausta suolalla.

Irrotta ruusukaaleista lehdet. Siivuta ohuelti yksi valkosipulin kynsi. Wokkaa ruusukaalit ja valkosipuli.

Kuivaa kampasimpukat ja paista kuumalla paistinpannulla öljyssä n minuutti per puoli. Ripottele paistettujen simpukoiden päälle tuoretta tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti