Tässä ruoka jota olen ajatellut tehdä monet kerrat, vihdoin sain aikaiseksi. Ruotsalaisklassikko 1970-luvulta. Alkuperäisen tarinan löydät täältä (ruotsiksi). Lyhyt versio suomeksi: rivitalon jengi teki yhdessä ruokaa ja Jacobsson kehitti tämän reseptin. Koska hän oli lentorahdissa töissä keksi naapuri että Jacobssonin kehittämä ruoka on Lentävä Jakob, Flygande Jakob.
Aineslista on lyhyt, määrät ne jotka mä käytin, tuli 5-6 annosta:
- valmiita grillattuja broilereita (alkuperäinen) tai kanaa jonka kypsennät itse (meillä ohutleikkeitä 10 kpl)
- italialainen salaattimauste (alkuperäinen) tai provencen yrttimausteseosta, suolaa ja mustapippuria (meillä)
- kaksi banaania
- 3 dl kuohukermaa
- 1,5 dl Heinz chilikastiketta (sitä ketsupin tapaista)
- päälle rapeaksi paistettua pekonia ja maapähkinöitä (niitä perus sellaisia, ei paahdettuja/suolattuja)
Kana palasina uunivuokaan. Mausta.
Päällä banaanit jotka leikattu pitkittäin ja poikittain = neljää palaa per banaani.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon chiikastike. Laita vuokaan päällimmäiseksi.
Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Lisää uunista ottamisen jälkeen pekoni-pähkinäseos.
Tarjoile keitetyn riisin ja vihersalaatin kera.
Mielipiteemme: ihan ok, mutta ei toisteta. Meistä ei oikein kukaan tykännyt banaaneista, ne jäi syömättä. Esim mummin kana huomattavasti tätä parempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti