tiistai 11. joulukuuta 2012

Mummin kanaa

Timotej hämmästyi kovin kun huomasimme että Mummin kana ei ole esiintynyt Villa Sandissa. Kunnes tajusimme että tätä lapsiperheen herkkua ei ole tullut tehtyä sen jälkeen kun nuorempi sukupolvi siirtyi omaan keittiöönsä (kohta viisi vuotta sitten = aikaa ennen tätä blogia). Joten long over due: Mummin kana, kaikkien lasten (?) suosikki.

Pakko myöntää että alkuperäisestä reseptistä ei ole hajuakaan, jostain Ahkera-Liisa oli sen bongannut. Tuunausta on varmaan tapahtunut sekä hänen että meidän keittiössämme.

Tässä yhtenä päivänä tehtiin 'aikuisempi' versio ja lisättiin mukaan suppilovahveroita. Näin se menee:
Pilko rintafileet sopiviksi paloiksi, kierittele vehnäjauhoissa ja ruskista pinta voissa.


Siirrä uunivuokaan, tässä vaiheessa voit lisätä suppilovahveroita tai jättää lisäämättä. Suolaa kevyesti ja rouhi mustapippuria kanojen päälle.


Sekoita 1 purkki smetanaa, 2 dl kuohukermaa, 2 rkl soijaa ja 1 rkl juoksevaa hunajaa, kaada seos kanojen päälle.

Kypsennä uunissa kunnes kana valmista. Aika riippuu palojen koosta, tällä kertaa noin puoli tuntia 200 asteessa.



Me laitetiin lautaselle perunalunta kanan seuraksi, riisi tai keitetty perunakin käy, pääasia että makoisa kastike imeytyy lisukkeeseen ja tulee nautittua viimeiseen pisaraan.

Ja tässä vaiheessa huomasin (siis blogatessa, ei syödessä) että olin unohtanut hyvin tärkeän ingredienssin, rosepippuria olisi pitänyt olla mukana!


Perunalumen tekemiseen Timotej osti 90-luvulla oivan kapineen:

Rosteria ja varmaan ikuinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti