Tästä lähtee perinteiseen glögijuhlaan valmistautuminen, mukien roudaus vintiltä keittiöön,
juomapöydän (eihän kukaan monta glögiä pysty juomaan?!?) varustelu ja
jääkaappiakin piti täyttää...
Juoman seuraksi tarjolla pientä naposteltavaa, sormin syötävää. Konseptia en kuulemma saa muuttaa, joten tällä samalla kaavalla mennään edelleenkin. Kertakäyttöpöytäliinan päälle kaadetaan pussista Väinämöisen nappeja ja Santa Marian nachoja, keskellä myös patongin siivuja. Ympärillä kipoissaan erilaisia tahnoja, kahdeksan kappaletta tällä kertaa. 7-layer dip kuuluu myös niihin joita on pakko olla tarjolla, näin vieraat minulle taas illan mittaan kertoivat.
Omaksi huvikseni haluan joka kerta mukaan jonkun uutuuden. Tällä kertaa jätin guacamolen pois ja tein sen sijaan Muhammara-tahnaa, joka on ymmärtääkseni armenialainen paprikatahna joka on suosittu Syyriassa. Minun versioni on modifioitu Allt om Mat webbisivuilta löydetystä ohjeesta.
Poista kolmesta paprikasta siemenet ja pilko paprikat paloiksi. Jauha 2 dl saksanpähkinöitä. Laita monitoimikoneen kulhoon paprikat, jauhetut pähkinät, yksi valkosipulin kynsi, yhden granaattiomenan mehu, 2 rkl sitruunan mehua ja ripaus jeeraa (=juustokuminaa). Sekoita soseeksi. Lisää sitten n 1 dl korppujauhoja, jolloin koostumus tulee sopivan 'tahnaiseksi'. Lisää sitten 1 dl oliiviöljyä, sekoita tasaiseksi. Mausta sambal oelekilla (käytin 2-3 tl) ja suolalla. Koristelin muutamalla granaattiomenan siemenellä.
Oli hyvää, jännä makuyhdistelmä jossa myös aavistus makeutta. Tämä pääsee mukaan ensi vuonnakin.
Me ei haluttu tänä vuonna hankkia joulukuusta, mutta meillä on todella upea tiikkinen tanskalainen joulukuusen jalka jonka Maja halusi esiin. Niinpä olohuonettamme koristaa nyt joulukuusen sijasta joulukukka, ilman perinteisiä kuusen koristeita. Vaikka tähden tohon ehkä olisi voinut kiinnittää...
Muuten, tietääkö joku mikä toi oksa on jossa punaisia marjoja? Mulle se(kin) on tuntematon kasvi.
Punamarjainen oksa on orjanlaakeri, ilex verticillata
VastaaPoistaKiitos! Sinun varaasi olin laskenut.... uskoin että tietäisit, hyvä niin.
VastaaPoista