maanantai 10. joulukuuta 2012

Paistettua ankanrintaa

Maja sai joskus vähemmän hyvää ankanrintaa jossain ravintolassa ja pitkäksi aikaa sen jälkeen ankanrinta jäi pois mahdollisten ruokalajien joukosta. Se vaihe on, onneksi,  mennyt ohi ja niinpä nyt kokattiin ensi kertaa itse ankanrintaa.

Stockalta ostetetut ankanrinnat niin isoja että yhdestä riitti hyvin kahdelle, välillä näkee pienempiäkin, jolloin yksi per nuppi tarpeen.

Tee nahkapuolelle ristoviiltoja terävällä veitsellä. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.



Laita lihat nahkapuoli alaspäin kylmälle paistnpannulle ja nosta levylle. Kuumenna ja paista kunnes pinta on rapeaa, ehkä 5-10 minuuuttia. Tässä vaiheessa voit nostaa 200 asteiseen uuniin n 10 minuutiksi (nahkapuoli ylöpäin) tai tehdä niin kuin me, kääntää ja paistaa pannulla valmiiksi. Valmista on kun lihan sisälämpötila on 52 astetta. No, se pannulla paistaminen sai aikaan melkoisen käryn, mutta eiks se vaan ole hyvä juttu että palohälytin tulee testattua silloin tällöin..... ensi kerralla siis uuniin.....


Ankan kanssa karpalokastiketta johon vinkki tuli Glorian Ruoka ja Viini lehdestä.

Kuori ja hienonna 2 salottisipulia, kuullota voissa. Lisää 3 dl karpalomehua, puoli rkl sokeria ja 1 rkl kanafondia. Anna kiehua 20 minuuttia. Mausta kastike suolalla (1 tl) ja valkopippurilla (0,25 tl), Vatkaa lopuksi kastikkeeseen 25 grammaa kylmää voita. Siivilöi.


Kuva näyttää toista, mutta liha oli oikein sopivasti punainen, taitaa olla varakameran tekemisiä 

Nautimme tämän loistavan Glorian inspiroiman aterian lehdessä suosittellun punaviinin kera, Fog head Pinot Noir Kaliforniasta. Things could be worse.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti