Tänä vuona joulupöytään ilmestyi uutuus, matjessilliä Kallen mätitahna (Kalles kaviar ruotsiksi) - kastikkeessa. Raikasta ja maukasta, tämä pitää muistaa vappulounasta suunnitellessa.
Paloittele 4 matjessillifilettä sopiviksi suupaloiksi. Sekoita 2 dl ranskankermaa, 1 rkl Hellmanin majoneesia ja 2 rkl Kallen mätitahnaa. Lisää sillipalat kastikkeeseen. Laita sillisekoitus tarjoiluastialle. Silppua päälle ½ dl purjoa, saman verran punasipulia ja 1-2 rkl tilliä. Helppoa ja nopeata.
Majan jouluaaton kalalautanen kuvattuna yllä, ei mitään muuta uutta auringon alla. Uuden sillin lisäksi perunan ympärillä graavattua siikaa (Majan tekemää) ja lohta (Ahkera-Liisan keittiöstä), sherrysilliä (Stockmann), lämminsavulohta suolakurkkukastikkeella ja kasa muikunmätiä tykötarpeineen.
Söimme kalapäydän antimia iltapäivällä neljän aikoihin. Kinkku, rosolli, pateet, laatikot, Timotejn punakaali, paahtopaisti, ilmakuivattu kinkku, savuporoa piparjuurikastikeella, Majan papusalaatti jne pari-kolme tuntia myöhemmin ja
jälkiruokiin asti pääsimme illalla puolikymmenen maissa.
Englantilaisten jälkiruokien palan painikkeena varsin kelpo Tokaiji! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti