Egentligen skall enligt recept på internet rätten tillredas på lätt saltad sill. Detta fanns dock inte färdigt på ICA Focus så det blev färsk osaltad hel sill som killarna i affären filérade. Men de såg lite frågande ut när jag förklarade vad jag ville ha. Tydligen en gammaldags maträtt.
Här sillfiléerna |
Här panerade filéer |
Såsen! Timotejs barvur, heh heh! Har bara en gång för ca. 15 år sedan försökt göra brun sås till Sonen. Jag tittade då på resultatet och kom fram till att det där "fanstyget" är ett brott mot mänskliga rättigheter så det blev pizza den kvällen. Svårt det där med att bryna vetemjöl. Nå, enligt instruktioner på internet skar jag en en lök i små bitar, brynde löken i en matsked smör och satte försiktigt till en matsked vetemjöl. "Tillsätt sedan försiktigt grädde" stod det i instruktionerna. Såsen liknade oroande resultatet för 15 år sedan. Maja alarmerades och hon sa lungt "mera vätska och rör om". Simsalabim - det började likna en ätbar sås! Såhär i efterhand förstår jag att jag borde ha gjort samma sak för 15 år sedan! En trauma mindre numera.
Alla instruktioner säger "avsmaka med salt och peppar". Så jag tillsatte lite salt och peppar i såsen medan jag rörde om. Men att "avsmaka" är lite för avancerat för mig. Det blir vad det blir.
Potatismos enligt normala instruktioner. Recepten på internet föreslår kokt potatis med skal på men de har alla fel. Det skall vara potatismos till!
Nå, här är slutresultatet. Vi försöker ge omvärlden ett civileserat intryck så som dekoration lite citron och dill.
Slutresultatet. Lite citronsaft gjorde susen. |
Ja, gott var det. Och nu kan Timotej fixa sås, förträffligt!
VastaaPoista