Resepti löytyi uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini lehdestä. Sisältää kahta suosikkiamme, ruusukaalia ja linssejä, joten pakkohan tätä oli tehdä. Ai niin, ja avokadoakin, suosikkeja olikin kolme. Aivan älyttömän hyvää! Loistava makukokonaisuus.
Tässä yksinkertaistettu versio reseptistä, tämän mukaan tein noin suurin piirtein.
Keitä pari desiä linssejä (ohjeessa du puy, meillä beluga) kypsiksi ja jätä odottamaan. Siivuta paketillinen huuhdeltuja ruusukaaleja ohuiksi viipaleiksi, sekoita hienonnetun valkosipulin (1-2 kynttä) ja oliivöljyn kanssa. Paahda 175 asteisessa uunissa n 10 min (sekoita puolessa välissä) ja mausta suolalla ja mustapippurilla uunista ottamisen jälkeen.
Kokoa salaatti: ruusukaali-valkosipuli-sekoitus alimmaksi, päälle linssit, 1-2 avokadoa kuutioituna, kourallinen kevätsipulin renkaita, 4 rkl paahdettua pähkinämurskaa (meillä pekaanipähkinää).
Kastikkeeksi sekoita 4 rkl oliiviöljyä, 2 tl sherryviinietikkaa ja 1 tl juoksevaa hunajaa (+suolaa, mustapippuria).
Me tällä kertaa nautittiin tätä salaattia paistetun ankanrinnan kanssa (siitä toiste lisää), mutta tämä kelpaa hyvin kasvisateriaksikin.
Ooo, vesi kielellä täällä. Onneksi meillä on niin samat lempiraaka-aineet, tää menee kokeiluun.
VastaaPoistaNiin hyvää oli että uskallan luvata että tykkäätte, ei muuta kun kokeilemaan!
VastaaPoista