Hyvä lisuke nyt kun porkkanat ovat parhaimillaan. Tein tämän muutama viikko sitten osaksi noutopöytää isolle joukolle ja sillä kertaa käytin tähän puolen tusinaa tuoretta porkkanaa.
Tämä tunnetaan french carrot salad nimellä, ranskalainen porkkanasalaatti. Klassikko jonka löydät monesta ruokakirjasta ja -blogista, ja tietenkin ranskalaisista ruokapöydistä.
Voit joko raastaa porkkanan, tai tehdä niin kuin minä, otin kuorimaveitsellä suikaleita.
Tee kastike:
- 1 rkl parasta oliiviöljyä mitä kaapistasi löytyy
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl dijon sinappia
- 1-2 tl hunajaa
- ½ tl juustokuminaa
- suolaa, mustapipppuria
Sekoita kastike ja porkkanasuikaleet/-raaste. Koristele tuorella sipulinvarrella tai ruohosipulilla.
Noutopöydässä oli porkkanasalaatin lisäksi uunilohta, suolakurkkukastiketta, halloumi-mansikka-vihersalaattia, piparjuurella maustetta kukkakaali-parsakaalisalaattia, grillattua karitsan ulkofilettä, grillattua yrttifetaa (puuttuu kuvasta, vain tarjoilulautanen näkyvissä kuvanottohetkellä), uusia perunoita ja gourmetvoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti