Käytiin eräänä päivänä heinäkuussa mökkikylässä Järvsorin saarella. Ystävät tarjosivat tätä keittoa lounaaksi ja pyysin reseptin, oli niiiiin hyvää. Kiitos!
Se että teimme tätä kotona viikko-pari sitten, johtui ennenkaikkea siitä että kasvimaamme varsisellerit ovat oikein komeita ja valmiina pataan. Moni vierastaa varsisellerin makua, mutta me molemmat pidämme siitä. Tähän niitä saimme käyettyä kaksi (!), vielä on kymmeniä käyttämättä.
- kuorittuja katkarapuja tai ravun pyrstöja, meillä pakastettuja katkarapuja, Järvsorissa ravunpyrstöja (sellainen muovipurkillinen jossa ovat suolaliemessä) - molemmat toimii!
- yksi fenkoli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 salottisipulia
- 2 porkkanaa
- 2 varsisellerin vartta
- 2 pakettia sahramia
- ½ rkl sambal oelekia
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 kalaliemikuutiota (meillä touch of taste kalafondia)
- 2 dl vettä
- 3 dl kermaa
- lisäksi valkosipulimajoneesia, krutonkeja ja hienonnettua tilliä
Odotellessasi tee krutongit: paista vaalean leivän paloja ensin kuivalla paistinpnanulla. ja kun ovat kevyesti ruskistuneet ja rapeutuneet, lisää nokare voita ja sekoita. Nosta talouspaperin päälle odottamaan.
Tee valkosipulimajoneesi (tai käytä maustamatonta smetanaa tai ranskankermaa sen sijaan) ja hienonna tilli. Me voitais tulla toistekin mökkikylään ja sitten saadaan tiestysti joku uusi resepti, saadaanhan J & I?
Tottakai ja Tervetuloa!
VastaaPoista