keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Pekoni-tomaatti-kikhernesalaatti kaapin tyhjentäjänä

Ryhmällä ruokabloggaajia on menossa Hävikistä Herkuksi kampanja, kts täältä. Siihen sarjaan sopisi tämäkin (jää)kaapin tyhjennysateria.


Ainekset:
  • purkillinen kikherneitä (aina kaapissa)
  • lehtisalaattia (BLTn jämiä)
  • nelisen siivua pekonia (BLTn jämiä)
  • tomaattia lohkoina (BLTn jämiä)
  • (melkein) tuoretta basilikaa muutama lehti hienonnettuna
  • oliiviöljyä (aina löytyy)
  • valkosipulin kynsi puserrettuna (kuten myös)
  • vajaan puolikkaan sitruunan mehu (harvoin kaapissa)
Huuhtele ja valuta kikherneet, sekoita niiden joukkoon loraus öljyä, sitruunamehu, valkosipuli, basilika, hippunen suolaa ja mustapippuria. Anna maustua jonkun aikaa, saa olla kauankin, mutta ei tarvitse.

Paista pekoni rapeaksi, valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä ja pilko pieneksi. Sekoita marinoidut kikherneet, tomaatit, salaatti ja pekoni. (Jos olisi ollut tarjolla, niin mukaan olisin myös laittanut puna- tai kevätsipulia.)  Siinä se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti