sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Grillattua valkoista parsaa ja lohta

Parsaa tuli taas syötyä: eilen 50 v juhlissa alkuruokana holladaisen kanssa ja tänään omalla mökillä 'grillattuna', joten kausi jatkuu (ja toivottavasti pitkään). Lidlin saksalaista valkoista parsaa valmistettiin tänään grillissä ja samassa paikassa kypsyi myös lohifilee.


Kuoritut valkoiset parsat ja muutama lastu voita sekä suolaa kiedottiin voipaperiin ja laitettiin foliopohjan päälle grilliin. Epäsuorassa lämmössä kannen alla kypsyivät noin 20 minuuttia.

Sen jälkeen suolalla ja mustapippurilla maustettu lohifilee halsterissa viereen (suoraan lämpöön) ja siinä meni ehkä toiset 10-15 minuuttia kunnes lohi kypsää ja siinä ajassa parsatkin olivat al dente. Eikä siinä muuta lautaselle tarvittukaan. Mitä nyt hieman oliiviöljyä ja suolankukkia, tietty.


Kätevää kun koko ateria kypsyi kerralla ja itse istuimme vieressä nauttimassa keväisestä auringon paisteesta ja katsoimme miten Kristian ahersi tunnollisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti