sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Creme Ninon -tyyppinen hernekeitto

Monta kertaa olen ajatellut tätä tekeväni, mutta vasta nyt sain aikaisekseni. Sekin johtui siitä että Lantvin Mat&Vin lehdessä oli kuva ja resepti, muistuttivat minua että on korkea aika tehdä vihreää hernekeittoa. Resepteissä on jonkun verran eroa, mutta periaate on kyllä näin simppeli.


Tutut lukijat huomaavat jo tästä kuvasta että mökkikausi on alkanut ja soppa tehtiin Villa Sandissa ihan fyysisestikin, eikä vain virtuaalisesti.


Keitto on helppo ja nopea tehdä eikä raaka-aineet maksa paljon mitään, varsinkin jos jättää vapaaehtoisen samppanjan pois :). Tarvitset kahdelle (tai olisi kyllä riittänyt kolmannellekin, jopa neljälle jos ajatuksena on pieni alkuruoka): pussillisen pakasteherneitä, puolikkaan sipulin, palan piparjuurta, kermaa, kasvislientä ja voita. Näiden lisäksi vapaaehtoisina lisukkeina herneenversoja ja samppanjaa.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota voissa kunnes pehmenee muttei ruskitu. Lisää 3-4 dl kasvislientä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja anna kiehua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää 1 dl kermaa. Juuri tarjoilun alla sileytä keitto sauvasekoittimella.


Tarjoillessa laita keittoannoksen päälle raastetulla piparjuurella maustettua kermavaahtoa (meillä taisi olla noin 2-3 rkl raastetta ja 1 dl kermaa). Joskus näkee myös ranskankermaa käytettävän. Pieni tilkka samppanjaa keiton joukossa (saa toki käyttää myös ruokajuomana) sopii oikein hyvin ja päälle vielä herneenversoa.



Hyvää oli. Tämä on hyvä alkuruoka isollekin joukolle, helppo tehdä ja maistuu luksukselta.

2 kommenttia:

  1. Monta kertaa luin ohjeen että mihin se palanen inkivääriä tulee, mutta taisikin olla piparjuuri kyseessä :)

    VastaaPoista
  2. Auts, vai olin kirjoittanut inkivääri. Kiitos kun huomasit, pitääpä korjata. Maja

    VastaaPoista