perjantai 28. huhtikuuta 2017

Delizie-pasta


Ruotsalaisesta lehdestä bongattu pastaruoka. Nimenä oli Delizie, joka kuulostaa hassulta. Sehän tarkoittaa herkkua italiaksi ja viittaa usein jälkiruokaan. Tai sitten mä en vain ymmärrä/osaa tarpeeksi italialaisesta keittiöstä. Ei välitetä nimestä, tätä voisi kuvailla lasagnena tai cannellonina.

Tarvitset neljälle:

  • lasagnelevyjä, joko tuoreita tai sitten esikeitettyjä kuivia 
  • purkillisen artisokan sydämiä
  • purkillisen ricottajuustoa
  • 3 dl parmesaania raastettuna
  • pussillisen tuoretta baby pinaattia
  • 8 dl valmista juustokastiketta ( tai tee oma jos haluat)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus cayennepippuria

Ja lisäksi salaattia varten

  • pieniä erivärisiä tomaatteja
  • salottsipuli
  • rucolaa tai rucolanversoja
  • kastiketta varten valkoviinietikkaa


Jos käytät kuivia lasagnelevyjä, kuten minä, niin esikeitä ne niin että voit taivuttaa rullalle. Pilko suurin osa artisokan sydämistä (säästä muutama tomaattisalaattiin ja säästä öljy) ja sekoita ne, 2 dl parmesaaania, 2rkl öljyä artisokkapurkista ja purkillinen ricottaa. Levitä sekoite pastalevyille, laita päälle pinaattia ja rullaa. Kts yllä.


Laita rullat voideltuun uunin kestävään vuokaan. Tee kastike:


Sekoita juustokastike ja viini, mausta cayennepippurilla. En ole ennen käyttänyt valmista juustokastiketta, kerta se on ensimmäinenkin.

Kaada kastike pastarullien päälle ja lisää parmesaaniraastetta pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes sopivasti ruskistunut.



Tarjoile tomaattisalaatin kanssa. Salaatissa erivärisiä kirsikkatomaatin puolikkaita, artisokan sydämiä, salottisipulia ja rucolan versoja. Kastikkeena artisokkapurkin öljyä ja valkoviinietikkaa, suolaa sekä mustapippuria.


Löysin kaupasta eka kertaa rucolan versoja. Sopivat hvyin tähän ruokaan sekä edellisessä postauksessa olleiden gnocchien kanssa. Tykkäsin ja ostan toistekin.


Tämän voisi yhtä hyvin tehdä suorista lasagnelevyistä tai täyttää cannelloniputket tällä täytteellä. Delizie on helpompi tehdä kuin cannellonien täyttö ja helpompi tarjoilla kuin lasagne (rulla kerrallaan, ei tarvitse leikata). Joten ihan hyvä vaihtoehto. Maukasta. Tykkäsin erityisesti cayennepippurista tuossa juustokastikkeessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti