keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Paholaisen munat


Tein pääsiäispöytään paholaisen munia. deviled eggs.  Perinteisessä versiossa täytteeksi sekoitetaan oikeastaan vain keltuaiset, majoneesia, hieman sinappia ja mausteita. Näissä minun tekemissäni on 'monipuolisempi' täyte, mutta helppotekoisia yhtä kaikki. Ja maukkaita.

Kuten kuvasta näkyy, keitin seitsemän kananmunaa. Laitoin kylmään veteen ja keitin 7-8 minuuttia siitä kun vesi alkoi kiehua = kovaksi keitettyjä vaan ei kuivia.
Puolitin munat ja irrotin keltuaiset. Muusasin keltuaiset kulhossa. Joukkoon lisäsin yhden muusatun avokadon, 1-2 rkl tomaattia (ei siemeniä mukaan), saman verran punasipulia ja rapeaksi paistettua pekonia  - kaikki kolme hienoksi pilkottuna, puolikkaan limetin mehun, suolaa ja mustapippuria.

Täytteen lusikoin munanvalkuaisten koloihin. Koristeeksi vielä karkeammin pilkottua pekonia, tuoretta korianteria ja chilihiutaleita.

Täytettä jäi yli juuri sen verran että sain pari voileipää sillä päällystettyä iltapalaksi, sopi varsin hyvin siihenkin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti