tiistai 11. huhtikuuta 2017

Keitettyä kuhaa ja sitruunakastiketta



Hernekeiton jälkeen pääruokana oli keitettyä kuhaa, sitrunakastiketta ja duchesse-perunoita.

Ensimmäisenä perunan tekoon. Kuori ja paloittele muutama jauhoinen peruna, keitä kypsäksi. Muusaa perunat ja sekoita joukkoon voita pala kerrallaan, meillä kolme isoa perunaa ja n 25 gr voita. Lopuksi lisäsin vielä yhden kanamunan keltuaisen. 

Mitään sopivaa välinettä duchessejen tekoon ei ollut, joten pursotin perinteisesti leivinpaperista tehdyn suppilon avulla. No, eipä tullut kauniita, mutta väliäkös sillä. Kevyt sivellys oliiviöljyllä ja sitten 225 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.



Perunoiden ruskistuessa uunissa tein kalan. Puolikas iso sipuli ja yksi porkkana kuorittiin ja paloteltiin.


Korkeareunaiseen paistinpannuun vihannekset, 2-3 dl kalalientä, 1 laakerinlehti ja kuhan palat. Lämpötila niin että liemi poreilee kevyesti. Kansi päälle ja kala on valmista muutamassa minuutissa. Sipuli ehti kypsyä hyvin samassa ajassa, porkkanan palat jäivät aika al denteksi, olisivat voineet olla pienempiä niin olisivat ehtineet hieman pehmeämmiksi.


Kastike: sulata 2 rkl voita ja lisää 1-2 rkl vehnäjauhoja, sekoita hyvin. Lisää 3 dl kalalientä (käytä toki juuri tekemääsi lientä) ja kiehauta. Sekoita joukkoon hienoksi raastettua sitruunan kuorta ja puolikkaan sitruunan mehu. Suola ja pippuria maun mukaan.


Laita kastiketta ja kapriksia kalan päälle, aseta tarjolle perunoiden lisäksi myös kalan kanssa kypsyneet sipulit ja porkkanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti