Förra sommaren hittade Timotej ett lockande recept i ngn svensk mattidning, potatis- och ostquesadilla. Vi har nämt det tidigare i Villa Sandi, och här kommer receptet.
Fyra tortilllas, 200 gr kall kokt potatis, 100 gr riven ost, en matsked med citronsaft, hackad vårlök och en matsked olivolja är ingredienserna. Lite salt och peppar skadar inte heller. Mosa potatisen i en bunke, Timotej gör det med rivjärn:
Sätt till osten, saften, oljan, löken (det fattas ganska ofta lök hos oss, det gör inget) och rör om.
Bred ut på två tortillabröd, sätt tortaillabröd på de två med blandingen på, olja alla utsidor och stek båda sidorna på en teflonpanna på medelvärme tills ytan vackert brun och innehållet varmt.
Passar bra med allt grillat och även som vegetariskt rätt med lite sallad till.
Den här gången serverades tortillan med grillad chorizo och barbequemajonnäs.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti