sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Bibimbap nyhtökaurasta


Tulikohan tehtyä ennätys - montako trendiä saa samaan ruokaan. Tässä nimittäin korealaista, kulhoruokaa ja nyhtökauraa. Korealainen on ollut 'in' jo jonkun aikaa, mekin olemme tehneet esim bulgogia useamman kerran. Kulhoruokailu on myös tullut Suomeen, Super Bowl niminen ravintola ensimmäinen (ainakin luulen niin) laatuaan Helsingissä ja kaikki suitsuttaa nyhtökauraa. Joten kaikki kolme samassa ateriassa - nyhtökaura bibimbap a la Maja, vegepäivä.fin innoittamana:




Nyhtökaurasta on kirjoitettu niin paljon, että todennäköisesti tuttua monelle lukijalle. Sain satsin maustamatonta nyhtökauraa ja päätin käyttää sitä Bibimbapiin. 


Bibimbap on korealainen kulhoruoka. Kulhon pohjalle riisiä ja sen päälle kasviksia, proteiinia ja paistettu kanamuna. Lisäksi kastiketta.

Meillä kasviksina suikaloitua porkkanaa ja kurkkua, pilkottua kevätsipulia, mungopavun ituja ja pinaattia (jonka kuumensin paistinpannulla sesamöljyn kera).  Nyhtökauran kuumensin paistinpannulla, mukana makua antamassa tuoretta raastettua inkivääriä, murskattua valkosipulia, sesamöljyä, sesaminsiemeniä ja ruskeita herkkusieniä.




Annos kasataan kulhoon. Alimmaksi keitettyä basmatiriisiä, ja muut aineet sektoreiksi sen päälle. Ylimpänä paistettu kanamuna. Laitoin tarjolle kahta kastiketta. Toiseen sekoitin makeaa chilikastiketta ja shirazakastiketta, toisessa mustaa riisiviinietikkaa, soijaa ja tuoretta inkivääriä.


Kulhossa ainekset sekaisin ja kastiketta joukkoon Hyvää mössöä! Nyhtökaura sopi tähän ruokaa aivan loistavasti, hieno kokonaisuus. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti