keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Savustetut uudet perunat


Jossain ruokalehdessä oli savustettuja uusia perunoita. Ajattelin että siihen voisi hyvin käyttää ruotsalaisia uusia perunoita, kotimaisia odotellessa. Tämä on siis kokattu joskus toukokuun puolen välin nurkilla.



Pekonia, pehmeää voita, tuoretta timjamia, mustapippuria ja pestyjä uusia perunoita sekaisin kulhossa ja sen jälkeen savustuspussiin (tai pönttöön, mä savustin tällä kertaa pussissa kaasugrillin päällä).


Puolisen tuntia annoin savustua ja sen jälkeen nostin pois grillistä ja annoin vielä vetäytyä 5-10 minuuttia ennen pussin avaamista.


Tarjoiltiin salaatin, tomaattien ja leikkeleiden kanssa kevyenä lounaana. Lisukkeena myös kastiketta jossa kermaviiliä, kaprista ja kevätsipulia, suolan ja mustapippurin lisäksi.


Lopputulos? Ihan ok, varmasti teen toistekin. Ainakin pari käyttötarkoitusta voin kuvitella: alkukaudesta nämä ulkolaiset yksilöt saavat kivasti makua ja voisin kuvitella että loppukaudesta jos/kun uudet perunat alkaa kyllästyttää niin tämä hyvä vaihtoehto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti