torstai 1. maaliskuuta 2018

Parmesaanisipulit ja pastaa

Kauppalehti suositteli myös sopivaa viiniä, ranskalainen Black Tie riesling-pinot gris. Sopi ruoan kanssa, muuten ei noussut suosikiksi
Perjantai-iltana pohdin lauantain ateriaa. Mieleni teki pastaa. Selasin keittokirjoja ja surffailin reseptejä netistä. Mikään ei innostanut, kaikki olivat joko jo moneen kertaan tehtyjä, tylsiä ja lihaisia. Joten päätin palata asiaan lauantaiaamuna ja aloin lukemaan Kauppalehteä. Ja mitäs sieltä löytyikään, parmesaani sipulit, "nauti kastike pastan tai riisin kera". Siinäpä se. Kävin sitten netissä tutustumassa reseptiin ja selvisi että alunperin Nigel Slaterin resepti joka julkaistu 2004 Observer Food Monthlyssa.


Yksinkertaiset raaka-aineet: neljä sipulia, kuohukermaa, tuoretta timjamia, parmesaania. Liäksi suolaa ja mustapippuria.

Kuori sipulit. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita sipulit kiehuvaan veteen ja keitä noin 20 minuuttia. Nosta sipulit vedestä ja puolita ne pitkittäin. Laita uunivuokaan leikkuupinta alaspäin, päälle 2-3 rkl tuoretta timjamia, hieman suolaa ja mustapippuria. Kaada päälle 2-3 desiä kermaa. Ripottele päällimmäiseksi kourallinen raastettua parmesaania.


Paista uunissa n 25 minuuttia kunnes kuumaa, kuplivaa ja ruskistunut kevyesti.


 Tarjoile siis joko pastan tai riisin kera. Sopii myös lihan lisukkeeksi ilman hiilihydraatteja.


Oli hyvää! Mitä muuta voisi odottaakaan näillä raaka-aineilla. Kerma ja parmesaani tekee kaikesta maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti