lauantai 10. elokuuta 2019

Kesäkurpitsa-tomaattipaistos

Kesäkurpitsasesonki käynnissä ja reseptejä tarvitaan. Tässä yksi joka ehkä kymmenisen vuotta sitten oli jossain blogissa josta sen pongasin ja säästin. Nyt tuli käyttöön. Olen tehnyt nyt kaksi kertaa, kerran valurautapannussa kahdelle ja kerran lasivuoassa kuudelle. Molemmilla kerroilla tuli hyvää, mutta varsin erilaisia olivat. 


Aloita maustamalla pankoa tai korppujauhoa. Mä käytin pankoa, tykkään sen keveydestä.  Suolaa, mustapippuria, kuivattuja yrttejä, valkosipulisuolaa, sipulipulveria, mitä sattuu kotona olemaan. Italialaiseksi korppujauhoksikin tätä maustettua versiota kutsutaan.


Maustetun pankon lisäksi tarvitset sipulia, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Sekä parmesaania ja oliivöljyä.
Tuo kesäkurpitsa oli joku albiinomalli, ei siis kuorittu.


Öljyä valurautapannu/uunivuoka. Laita pannulle siivutettu sipuli ja sen päälle kesäkurpitsaa ohuina siivuina.

Reilusti parmesaaniraastetta ja pankoa. (Jos teet ison satsin jossa monta kerrosta, laita pankoa ja parmesaania kerrosten väliin.) Tiputtele joko kokonaisia tai puolitettuja kirsikkatomaatteja joukkoon. Lorauta vielä oliiviöljyä koko komeuden päälle.


Paista uunissa 200-225 asteessa kunnes valmista: pinta ruskistunut, vihannekset kypsiä ja tomaatit halkeilevat. Koristele tuoreella basilikalla.


Ohuena kerroksena valurautapannussa tästä tuli rapeaa ja pohjalla olevat sipulit karamellisoituivat ihanasti. Suosikkini.
Isossa vuoassa tuli myös hyvää mutta vihannekset enemmänkin pehmeitä kuin rapeita.

Nyt pitää hankkia isompi uuniin mahtuva valurauta-astia jotta voin tehdä tätä herkkua isommallekin joukolle rapeana ja karamellisoituneena versiona.

Käy lisukkeeksi kalan/lihan/paistetun halloumin kanssa tai sellaisenaan kevyenä ateriana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti