lauantai 3. elokuuta 2019

Kantarellipaistos



Viikko sitten Villa Sandissa syötiin rapuja upeassa kesäillassa. Kymmenen jokirapua per nuppi oli vain alkuruoka nälkäisille lomalaisille.


Pääruoaksi grillasin karitsan ulkofilettä lihansyöjille ja kaikille meille tein lisukkeeksi/pääruoaksi kantarellipaistosta. Reseptin olen joskus saanut Ahkera-Liisalta ja muistaakseni viimeksi tätä tein vuonna 2008, siis ennen blogiaikaa. 

Raaka-aineet kuudelle:
  • 2 litraa kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 ranskanleipä tai vastaava valkoinen 'pullamössöleipä', mielellään päivän vanha (meillä tuore leipä jonka pilkoin isoiksi paloiksi ja annoin kuivahtaa huoneenlämmössä päivän aikana)
  • 2 purkkia smetanaa
  • Emmental- juustoraastetta
  • nippu tuoretta persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Voitele uunivuoka voilla. Revi leivästä palasia ja laita vuokaan. Tällä kertaa käytin n 3/4 yhdestä ranskiksesta.


Tee sienimössö. Putsaa ja pilko kantarellit. Paista kuivalla paistinpannulla kunnes neste haihtunut. LIsää voita ja hienoksi pilkottu sipuli. Anna muhia kunnes sipuli pehmentynyt. Lisää hiennonettu persilja ja smetana. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada sienimössö leipäpalasten päälle. Lisää päälle juustoraastetta reilusti. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.



Minulla lautasella vain tätä paistosta, muilla myös karitsaa.  Voin suositella lämpimästi tätä vanhaa reseptiä. Pitääpä itsekin tehdä uudemman kerran vielä tänä vuonna, vaikkapa suppilovahveroista kun se aika tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti