sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Viinietikalla kypsytetty kuha

Juhannuspöydästä vielä tämä resepti. Sikke's ravintola Helsingissä kuulemma tätä tarjoaa, en ole itse vielä käynyt siellä mutta näin Instasssa ja päätin kokeilla. Siika ja kuha sopivat tähän molemmat, meillä kuhaa.


Leikkaa saksilla nahaton, ruodoton kala paloiksi ja levitä lautaselle. Sekoita 1 dl valkoviinietikkaa ja 1 tl suolaa. Valele kala etikalla ja laita jääkaappiin kypsymään. Vei ehkä tunnin verran. Kala on kypsää kun on muuttunut valkoiseksi ja läpikuultamattomaksi.

Pyyhi kala kuivaksi, laita puhtaalle lautaselle. Valuta päälle hyvää oliiviöljyä, ruohi mustapippuria ja lisää tuoretta basilikaa. Valmista.


Cevicheähän tämä on. Nyt on kokeiltu että viinietikkaa toimii ihan yhtä hyvin kuin sitruuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti