maanantai 1. heinäkuuta 2019

Grillatut gremolata-katkaravut


Grillattuja katkarapuja - niitä on tullut tehtyä useasti. Tällä kertaa jujuna oli gremolata, johon katkaravut kastetttiin ennen grillausta. Gremolata on iltalialaisesta keittiöstä, sekoitus mm persiljaa, valkosipulia ja sitruunaa. Sopii melkein kaiken kanssa, kalan, kanan, keittoon jne.

Tee gremolata sekoittamalla keskenään:
  • nippu persiljaa hienonnettuna
  • kaksi valkosipulin kynttä murskattuna
  • yhden sitruunan kuori raastettuna
  • yhden limen kuori raastettuna
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 3 rkl maissijauhoa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan



Vispaa yksi kanamuna. Laita vehnäjauhoa lautaselle. Kasta kuoritut katkaravut ensin vehnäjauhossa, sitten kanamunassa ja sen jälkeen gremolatassa.



Laita halsteriin. Toki voit laittaa suoraan grilliinkin, mutta käsitteleminen paljon helpompaa halsterissa.


 Grillaa muutama minuutti, käännä ja grillaa toinenkin puoli muutaman minuutin ajan.



Loistava sormin syötävä alkuapala. Tai saa haarukkaakin käyttää, ei se maku siitä kärsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti