keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Juhannusruoat

Nyt olisi vaikka kuinka paljon reseptejä jaettavaksi, kesä-heinäkuun vaihde on ollut aktiivista ruoanlaittoa. Laitan lähipäivinä jakoon sitä mukaan kun inspiraatiota on. Toistaiseksi ruohon nyppiminen hiekkarannalla on voittanut bloggauksen lomapuuhana.

Aloitan juhannuksen menyystä. Kaikki ovat hyvää kesäruokaa, eikä mitenkään juhannusspesifistä. Ruokailijoita oli kuusi ja ruokaa oli riittävästi.

Vieraiden saavuttua alkudrinkin seurana kaksi eri bruschettaa. Mansikoita ja vuohenjuustoa toinen ja toisessa artisokkatahnaa ja parmakinkkua.

Reseptit tulossa



Muutama tunti myöhemmin, lipun nostamisen jälkeen, oli alkuruokapöytä. Tässä uutuus etikalla kypsytetty kuha. Noutopöytä sisällä ja ruokailu tapahtui ulkona upeassa auringonpaisteessa.

Kalaa, kasviksia, varhaisperunoita, voikastiketta (kaksi viimeistä vielä puuttui pöydästä kun kuva otettiin)

Kurkku-vesimelooni-minttu-feta salaatti ja marinoidut kirsikkatomaatit

Etikalla kypsytetty kuha oliiviöljyn ja basilikan kanssa. Resepti tulossa.

Matjessilliä venäläisittäin, kananmunaa, suolakurkkua, punasipulia ja tillillä maustettua kermaviiliä

Kylmäsavustettua lohta
Taas meni tunteja muuta puuhaten ja sitten oli vuorossa pääruoka. Itse savustettua nieriää mansikkasalsan kera sekä marinoituja ja paahdettuja porkkanoita ennen kaikkea. Tässä vaiheesa kuvien otto alkoi unohtua.

Resepti tulossa (ollut tosin Villa Sandissa ennenkin, mutta kannattaa toistaa)

Mansikkasalsan resepti tulossa. Siika savustettu Sinolilla toimivalla savustimella.

Jälkiruoan vuoro tuli vähän ennen puolta yötä. Ben&Jerry's strawberry cheesecake jätskiä ja kilokaupalla Hästön mansikoita.

Yötön yö meni siis syödessä ja illan valoisuudesta hyvässä seurassa nauttien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti